Президент Євроради закликав путіна припинити війну проти України

Президент Євроради закликав путіна припинити війну проти України

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель в ході телефонної розмови з президентом рф володимиром путіним закликав припинити «братовбивчу війну проти України».

Про це Мішель повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

«ЄС є єдиним у засудженні російської агресії, відповіді потужними санкціями та наданні подальшої підтримки Україні», - наголосив він.

Мішель також закликав до негайного припинення вогню та виведення російських військ з території України. Також він обговорив з путіним поточні переговори між Україною та рф.

«Захист життя цивільних є абсолютним пріоритетом. Безладний обстріл мирних жителів України з боку російських сил має бути припинений. росія має терміново забезпечити гуманітарний доступ та безпечний прохід», - написав Мішель.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-