Ексочільник конституційного суду Литви закликав створити трибунал для рф та білорусі

Ексочільник конституційного суду Литви закликав створити трибунал для рф та білорусі

Укрінформ
Дайнюс Жалімас – ексочільник конституційного суду Литви – закликав уряд створити спеціальний трибунал для розслідування агресії росії та білорусі проти України.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Укрінформ.

Жалімас підтримав створення спецтрибуналу над російськими злочинцями. Він наголосив, що російській та білоруській агресії необхідно дати реальну оцінку, оскільки дії цих країн загрожують існуванню міжнародної спільноти.

"Минулого тижня нам довелося не тільки багато розмовляти про цю ідею, але й разом з видатними світовими юристами та політиками підписати міжнародну ініціативу створення спеціального трибуналу за агресію у бік України", – заявив правозахисник.

Такий інструмент міжнародного правосуддя вже реалізовували у XX столітті. Взимку 1942 року представники 9 держав підписали декларацію, яка заклала підвалини Нюрнберзького трибуналу.

Жалімас наголосив, що трибунал доповнив би юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-