У Білорусі на акціях проти війни з Україною затримали понад 500 осіб

У Білорусі на акціях проти війни з Україною затримали понад 500 осіб

Укрінформ
Понад пів тисячі людей затримали в Білорусі під час акцій протесту проти війни з Україною і «референдуму» щодо поправок до конституції.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на правозахисний центр «Весна», передає Укрінформ.

Як зазначається, у Мінську у вуличних ходах взяли участь понад тисячу людей. Це була наймасовіша акція протесту в місті останнім часом – після того, як влада Білорусі жорстоко придушила багатотисячні акції противників режиму Олександра Лукашенка, які не погодилися з офіційними даними ЦВК про його переобрання президентом на шостий термін поспіль у серпні 2020 року.

Крім того, 27 лютого в Білорусі пройшов «референдум» щодо зміни конституції, який ініціював Лукашенко. За даними білоруської ЦВК, явка становила майже 79% від загальної кількості осіб, внесених до списків для голосування.

У ніч проти понеділка голова ЦВК Ігор Карпенко оголосив, що зміни та доповнення до основного закону схвалені: за попередніми даними, їх нібито підтримали понад 65% виборців.

Як повідомлялося, 27 лютого – основний день голосування (попереднє розпочалося 22 лютого) на "референдумі" у Білорусі. Громадянам пропонувалося відповісти на запитання: "Чи приймаєте ви зміни та доповнення Конституції Республіки Білорусь?"

У новому варіанті конституції, зокрема, пропонується обмежити час перебування на посаді президента двома термінами. Однак ця норма почне діяти після вступу на посаду новообраного голови держави.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-