ООН закликала уникнути людських страждань від російської ескалації

ООН закликала уникнути людських страждань від російської ескалації

Укрінформ
Секретаріат ООН отримує та вивчає повідомлення про загострення ситуації навколо України, підтягування російських сил й закриття повітря для цивільної авіації, і в цьому зв’язку закликає запобігти людським стражданням та руйнуванням від такої ескалації.

Про це заявила в середу під час термінового засідання Радбезу ООН заступниця генсека Організації з політичних питань Родмарі Ді Карло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо точно передбачити, що відбудеться впродовж наступних годин і днів в Україні, але зрозуміло те, що висока ціна людських страждань і руйнувань від ескалації є неприйнятною», - наголосила заступниця генсека.

Читайте також: Кулеба обговорив з Гутеррешем посилення ролі ООН в протидії російській агресії

Вона зауважила, що в ООН ознайомлені з повідомленнями про підтягування військових колон з російського боку до кордону України, а також закриття Росією повітряного простору для цивільної авіації поблизу українського кордону.

«ООН не може переконатися в достовірності ситуації цих повідомлень, однак якщо вони підтвердяться, це дуже серйозно погіршить і без того дуже небезпечну ситуацію», - зауважила Ді Карло.

Читайте також: Генеральний секретар ООН: Президенте Путін, зупиніть свої війська від нападу на Україну

Вона підкреслила, що співробітники ООН в Україні залишаються на місцях та продовжують свою роботу. У цьому зв’язку вона закликала всі сторони «забезпечити їхню безпеку».

«Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоби встановився мир»,- зауважила заступниця генсека ООН.

Нагадаємо: через звернення проросійських незаконних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" до російського президента з проханням надати військову допомогу Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-