Казахстан виключає можливість відправлення сил ОДКБ на схід України

Казахстан виключає можливість відправлення сил ОДКБ на схід України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді заявив, що направлення «миротворчих військ до «ЛНР» і «ДНР» у рамках ОДКБ» неможливе, і в практичній площині це питання не стоїть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хабар24.

Тлеуберді зазначив, що найближчим часом відбудеться засідання Ради безпеки, на якому буде вирішено офіційну позицію Казахстану щодо ситуації між Росією і Україною.

Також він зазначив, що питання про визнання Казахстаном самопроголошених республік не стоїть.

Водночас Казахстан сподівається на дипломатичне врегулювання ситуації в Україні та виходить із основ міжнародного права і статуту ООН.

Посольство Казахстану у Києві тим часом працює у штатному режимі, за потреби будуть розглянуті шляхи евакуації дипломатів, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Грузія засуджує визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" і підписав відповідні укази.

Водночас, він звинуватив Київ у ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що Росія зробила все, щоб зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка нібито діє на Донеччині агресивно.

Низка країн рішуче засудили рішення Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-