Британія із союзниками у НАТО посилюють підготовку до найгіршого сценарію - Трасс

Британія із союзниками у НАТО посилюють підготовку до найгіршого сценарію - Трасс

Укрінформ
Велика Британія разом із союзниками по НАТО посилює підготовку до найгіршого сценарію в разі вторгнення Росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це написала у Твітері державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.  

«Необхідно продовжувати дипломатію, але вторгнення Росії в Україну виглядає дуже вірогідним. Велика Британія та союзники посилюють підготовку до найгіршого сценарію. Ми маємо зробити ціну для Росії нестерпно високою», - зауважила Трасс.

Читайте також: Стримування РФ: Трасс пропонує Заходу зосередитися на трьох факторах

Як повідомляв Укрінформ, раніше Трасс у виступі на Мюнхенській безпековій конференції заявила, що Європа перед загрозою нападу Росії на Україну має проявити максимальну солідарність і підтримку та бути готовою до найгіршого сценарію. У разі нападу введені проти РФ санкції стосуватимуться російських олігархів та їхніх активів, доступу РФ на міжнародні ринки капіталу.

Читайте також: Столтенберг - про ескалацію на Донбасі: Росія намагається знайти привід для атаки на Україну

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив у понеділок, що Україна спостерігає за російськими підрозділами, які нараховують 127 тисяч осіб наземного компоненту, з морським та авіаційним компонентом — 147 тисяч осіб.

Фото: Ліз Трасс, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-