Стримування РФ: Трасс пропонує Заходу зосередитися на трьох факторах

Стримування РФ: Трасс пропонує Заходу зосередитися на трьох факторах

Укрінформ
Захід має швидко модернізуватися та зосередитися на трьох факторах, оскільки, навіть якщо Росія відступить від кордону України, проблема агресорів і автократів нікуди не дінеться.

Про це заявила державна секретарка у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс у своїй промові у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо сильними і ми діятимемо спільно. І навіть якщо Росія відступить від українського кордону, проблема нікуди не дінеться. Вільний світ має провести лінію після десятиліття дрейфу. Це означає інвестувати в оборону і стримування, і далі докладати зусиль до швидкої модернізації НАТО», - сказала вона.

Читайте також: Лондон чітко заявлятиме про агресію Росії та її операції «під фальшивим прапором» – Трасс

Трасс підкреслила, що російську агресію потрібно перемогти прямо зараз, оскільки затримки заохочують хулігана і програш підбадьорить не тільки Кремль, але й агресорів і автократів по всьому світу.

З огляду на зазначене, глава британської дипломатії пропонує Заходу зосередити свої зусилля у трьох сферах.

Першим фактором, за словами глави МЗС Сполученого Королівства, є спільне стримування, зокрема, контроль над озброєнням, враховуючи нові технології і застосовуючи глобальний підхід.

Читайте також: РФ має відступити від краю прірви та стати на шлях дипломатії - Трасс

«Ми закликаємо Росію та Пекін працювати спільно з нами над угодами, які б забезпечили безпеку наших громадян», - наголосила держсекретар.

По-друге, акцентувала Трасс, треба узятися за ті сфери, які є найслабшими, чи де найімовірніше траплятимуться конфлікти та ескалація, а саме кібер- та інфопростір. Третій фактор: потрібно посилювати зв’язки з друзями і партнерами, зокрема, співпрацювати з демократичними європейськими країнами, модернізовувати НАТО.

Як повідомлялося, 17 лютого глави української та британської дипломатії у Києві завили, що Україна, Велика Британія та Польща започаткували новий тристоронній формат співпраці, покликаний реагувати на загрози європейській безпеці та посилювати економічну співпрацю між країнами.

Фото:МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-