Російський підводний човен зайшов у Чорне море

Російський підводний човен зайшов у Чорне море

Укрінформ
Через Босфор пройшов та вийшов у Чорне море підводний човен «Ростов-на-Дону» зі складу 4-ї окремої бригади підводних човнів Чорноморського флоту ВМФ Росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Hürriyet.

“70-метровий підводний човен Чорноморського флоту ВМФ РФ "Ростов-на-Дону" увійшов у Босфор з Мармурового моря близько 12.30 (11.30 за київським часом - ред.). Приблизно через 45 хвилин підводний човен з бортовим номером В-237, який пройшов під мостом Фатіха Султана Мехмета і пройшов повз узбережжя в районі Емірган, послідував у бік Чорного моря», - повідомляє видання. Вказується, що російську військову субмарину супроводжували катери турецької берегової охорони.

8 січня загін великих десантних кораблів (ВДК) ВМФ Росії пройшов через Дарданелли й Босфор із Середземного до Чорного моря, де мали взяти участь у військово-морських навчаннях.

Читайте також: В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових – Миноборони

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на ДПСУ та ДУ «Держгідрографія», станом на 11 лютого, Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря.

Повідомлення національного координатора системи НАВТЕКС щодо скасування попередження про перекриття для судноплавства великих районів Чорного моря, станом на 11 лютого, немає.

Командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву про те, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні та є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-