Трюдо та Мішель обговорили стримування російської агресії

Трюдо та Мішель обговорили стримування російської агресії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорив накопичення російських військ поблизу України із президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це за підсумками розмови заявили в офісі глави уряду Канади.

“Двоє лідерів поділилися своїми занепокоєннями стосовно російських агресивних та дестабілізаційних дій в та навколо України, й наголосили на важливості дипломатичного вирішення чинного напруження. Вони відзначили свою спільну відданість суверенітету та територіальній цілісності України”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Українські канадці розкритикували Трюдо за небажання постачати до України зброю

Окрім цього глава канадського уряду відзначив “силу та єдність НАТО й звернув увагу на важливість подальшої координації та діалогу між союзниками й партнерами”.

“Двоє лідерів зауважили, що будь-яке подальше військове вторгнення до України матиме високу ціну й суттєві наслідки, в тому числі погоджені санкції”, - запевнили у відомстві.

Читайте також: Зеленський та Трюдо обговорили накопичення російських військ поблизу України

Як повідомлялося, минулого тижня до України прибула партія канадської військової допомоги, в якій були засоби індивідуального захисту та перенесення вантажів, розвідувальне обладнання та засоби ведення спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-