Фінський депутат пояснив «необережністю» свій твіт щодо України і НАТО

Фінський депутат пояснив «необережністю» свій твіт щодо України і НАТО

Укрінформ
Голова комітету з закордонних справ парламенту Фінляндії Міка Ніїкко змушений був пояснювати свій допис у Твіттері про Україну та НАТО, що суперечить зовнішньополітичній позиції держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

У своєму скандальному дописі, Ніїкко запропонував президенту Франції Еммануелю Макрону, або комусь іншому з політиків, публічно заявити, що Україна не приєднається до НАТО.

Напередодні політика жорстко розкритикували за цей твіт.

Невдовзі він видалив допис, у якому також говорилося, що РФ не вважатиме візит Макрона до Москви успішним, якщо не буде подібної заяви.

Ніїкко заявив, що підтримує суверенітет України та «необережно» написав свій допис.

«Мета не полягала в тому, щоб висловити позицію про те, чи може Україна прагнути членства у НАТО. Україна має повне право вирішувати за себе… Усім відомо, що Україна та НАТО будуть самі вирішувати питання щодо можливої заявки на членство, ніхто інший у цьому не має права голосу», - сказав він.

Ніїкко сказав, що хотів висловити власну думку про те, що членство України в НАТО наразі не є реалістичною перспективою.

«Зовнішньополітична лінія Фінляндії полягає у тому, що ми повністю підтримуємо суверенітет України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Макрон заперечує, що говорив із Путіним про «фінляндизацію» України

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Франції Еммануель Макрон перебуває в Україні з робочим візитом. Напередодні він відвідав Москву, де провів перемовини з російським лідером Володимиром Путіним.

Фото: Silja Viitala/Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-