США вже роздали іншим країнам 60 мільйонів COVID-вакцин – Блінкен

США вже роздали іншим країнам 60 мільйонів COVID-вакцин – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Америка продовжує підтверджувати своє лідерство в боротьбі з пандемією COVID-19 і вже розподілила серед інших країн світу 60 мільйонів вакцин.

Про це він сказав у інтерв’ю телеканалу MSNBC, оприлюдненому в п’ятницю, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо спеціальний запас вакцин з 80 мільйонами (доз – ред.), які ми робимо доступними для різних країн в усьому світі. Ми почали робити це місяць тому, і з 80-ти мільйонів ми вже розподілили 60 мільйонів»,- зазначив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: МОЗ нагадало, де і як отримати міжнародне свідоцтво про COVID-вакцинацію

Він також нагадав про намір президента Байдена, озвучений ним у червні під час саміту G7 у Європі, щодо закупівлі та розподілення препаратів Сполученими Штатами 500 мільйонів, щоби зробити все можливе, аби перемогти пандемію.

Він також зауважив, що через такі лідерські позиції США інші країни також долучилися до цієї ініціативи для поширення вакцин по всьому світу. Зокрема, країни G7 роблять свій внесок у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі Сполучені Штати доставили в Україну більше 2 мільйонів доз мРНК вакцини Moderna через глобальний фонд COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-