ЄС надасть понад 200 мільйонів доз COVID-вакцин третім країнам

ЄС надасть понад 200 мільйонів доз COVID-вакцин третім країнам

Укрінформ
«Команда Європи», яка складається з євроінституцій та 27 країн ЄС, до кінця поточного року надасть країнам із низькими та середніми доходами більше 200 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це у четвер заявила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Відповідна інформація оприлюднена у четвер на сайті Європейської Комісії.

«Команда Європи приймає на себе відповідальність за допомогу у подоланні вірусу в усьому світі. Вакцинація є ключем до цього – саме тому настільки важливо надати доступ до вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу. Ми поділимося більш ніж 200 мільйонами доз вакцини з країнами з низькими та середніми доходами до кінця поточного року», - сказала Президент Єврокомісії.

Читайте також: В Україну доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna, від уряду США у рамках COVAX

Як йдеться у повідомленні, саме така кількість вакцин буде доставлена до країн-адресатів за допомогою глобального фонду вакцинації COVAX. Наразі цей фонд уже доставив близько 122 мільйонів доз вакцини для проведення кампаній вакцинації у 136 країнах.

Євросоюз виділив 1 мільярд євро для розвитку виробничих потужностей та створення промислових хабів для виробництва противірусної вакцини в кількох країнах Африки, що майже повністю – на 99 відсотків, - скоротить залежність країн регіону від зовнішніх поставок вакцини, збільшить стійкість усього континенту до майбутніх подібних криз у сфері здоров’я та пандемій.

Читайте також: Канада пожертвує іншим країнам близько 18 мільйонів доз AstraZeneca

Як повідомлялося, Євросоюз залишається найбільшим у світі виробником та експортером вакцини проти COVID-19. Кілька днів тому на міжнародній конференції в Батумі Президент Євроради Шарль Мішель нагадав, що ЄС та його країни-члени вже поставили або передали більше 5 мільйонів доз вакцини для країн Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-