На Штати насуваються потужні торнадо

На Штати насуваються потужні торнадо

Укрінформ
Територія середнього заходу та північного сходу США, де мешкає близько 90 мільйонів американців, починаючи з середи, зазнає руйнівних вітрів силою торнадо, потужного граду, злив та повеней.

Про це йдеться в попередженні телеканалу CNN, який посилається на Центр прогнозування штормів США, передає Укрінформ.

«Сурові погодні умови, в тому числі, торнадо, потужний град та руйнівний вітер загрожують у середу понад 90 мільйонам людей на середньому заході та північному сході США», - зазначається в повідомленні.

Синоптики прогнозують, що найбільші ушкодження можуть спричинити саме руйнівні вітри, хоча очікуються також потужні зливи з грозами, град і в окремих місцях вихід річок із берегів. Зокрема, оголошена небезпека торнадо третього рівня у штатах Міннесота, Айова, Іллінойс та Вісконсін. Негода вдарить, у тому числі по великих містах, таких як Чикаго, Міннеаполіс, Мілуокі, Де-Мойн та Омаха.

Читайте також: Торнадо у Чорному морі біля берегів Туреччини викликав паніку серед людей

Крім того, небезпека другого рівня загрожує штату Нью-Йорк, а також цілому регіону Нової Англії.

Як повідомлялося, Північна Америка в першій половині літа потерпала від аномальної спеки (до 54 градусів за Цельсієм), яка спостерігалася минулими тижнями на заході Канади й США. Вчені пов’язують природні аномалії зі зміною глобального клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-