Завдяки пожертві Папи Франциска у напівпустелі в Уганді з'явиться колодязь

Завдяки пожертві Папи Франциска у напівпустелі в Уганді з'явиться колодязь

Укрінформ
Завдяки пожертвам Папи Римського Франциска в напівпустельному регіоні на північному сході Уганди спорудять свердловину, яка допоможе забезпечити водою 35 тисяч місцевих мешканців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на VaticanNews.

Як розповів місіонер Комбоніанського згромадження отець Марко Канові, через якого понтифік передав кошти, на спорудження свердловини Папа Франциск пожертвував п’ять тисяч євро.

Цей напівпустельний регіон Уганди населений в основному етнічною групою Карамоджонг, що займається скотарством. Найближчий колодязь розташований за п'ять кілометрів від населеного пункту, і щодня мешканці, зазвичай, жінки та діти, ходять туди пішки по воду. Завдяки пожертві Папи вони більше не будуть змушені долати цю відстань.

Читайте також: Папа Франциск виголосить молитву з лікарні

Обмеження, запроваджені для запобігання поширенню COVID-19, спричинили підвищення рівня бідності в Уганді. У цьому регіоні також збільшилося число випадків холери.

Наразі Уганда переживає другу хвилю пандемії, яка, на думку експертів, може досягти піку в кінці липня - на початку серпня. На сьогодні менш як 2 відсотки угандійців отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-