Штати та ще 20 країн рішуче засудили тиск на свободу ЗМІ в Гонконзі

Штати та ще 20 країн рішуче засудили тиск на свободу ЗМІ в Гонконзі

Заява
Укрінформ
Сполучені Штати, а також уряди ще двох десятків держав висловили стурбованість та засудили тиск на свободу ЗМІ в Гонконзі через примусове припинення роботи незалежного видання Apple Daily.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у суботу Державним департаментом США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Члени Коаліції за свободу ЗМІ висловлюють свою глибоку стурбованість через примусове закриття газети Apple Daily, а також арешт її співробітників владою Гонконгу», - йдеться в заяві.

Читайте також: Поліція Гонконгу арештувала керівництво продемократичної газети Apple Daily

При цьому підкреслюється, що застосування місцевою владою Закону про національну безпеку з метою придушення свободи ЗМІ є «серйозним і негативним кроком». Це підриває поняття автономії Гонконгу, а також права і свободи людей, передбачені Основним законом Гонконгу та Китайсько-Британською спільною декларацією.

Дії проти Apple Daily відбуваються на тлі посилення цензури ЗМІ в Гонконзі, що включає тиск на незалежного суспільного мовника, а також нещодавні судові дії влади Гонконгу проти журналістів, зазначається в документі.

«Ми дуже стурбовані можливим введенням нового законодавства, яке призначене або може ризикувати використанням для усунення контролю та критики ЗМІ щодо політики та дій уряду», - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Підбурювання до тероризму: у Гонконгу - перший суд за порушення закону про нацбезпеку

Документ, крім США, підписали уряди Австралії, Австрії, Великої Британії, Данії, Естонії, Ісландії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Словаччини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії, Японії.

Як повідомлялося, раніше президент США Джо Байден особисто засудив владу Китаю через придушення незалежних ЗМІ та замовчування суперечливих позицій у Гонконзі.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-