Аномальна спека в Канаді забрала вже понад 700 життів

Аномальна спека в Канаді забрала вже понад 700 життів

Укрінформ
Аномальна спека в західній Канаді зумовила 719 раптових смертей у Британській Колумбії за тиждень, що втричі вище за середні показники.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила глава Служби коронерів Британської Колумбії Лайза Лапуант.

“Упродовж минулого тижня Служба коронерів Британської Колумбії отримала безпрецедентну кількість звернень стосовно раптових й непередбачуваних смертей у провінції. Упродовж семи днів з 25 червня по 1 липня надійшла інформація про 719 смертей. <...> Це втричі перевищує кількість смертей, що зазвичай реєструється у провінції за такий само проміжок часу”, - сказала Лапуант.

Читайте також: У Канаді горять ліси: вже щонайменше двоє загиблих

За її словами, ці показники - попередні “й можуть зрости після надходження додаткової інформації”.

“Видається вірогідним, що аномальна погода, яка панувала у Британській Колумбії цього тижня, суттєвим чином посприяла збільшенню кількості смертей”, - зазначила головна коронерка.

Лапуант додала, що протягом минулих декількох днів коронерська служба відзначає зменшення кількості смертей, що співпало зі зниженням температури повітря у провінції.  

Читайте також: Через аномальну спеку в штаті Орегон померли понад 60 осіб

Як повідомлялося, на заході Канади та США були зафіксовані аномально високі температури. Зокрема, в американському штаті Орегон жертвами сильної спеки стали щонайменше 63 особи. В деяких регіонах Канади температура досягла майже +50 градусів за Цельсієм.

Спекотна хвиля обумовлена куполом високого тиску, що нависав над північним заходом США та Канадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-