У Канаді горять ліси: вже щонайменше двоє загиблих

У Канаді горять ліси: вже щонайменше двоє загиблих

Укрінформ
У лісовій пожежі, що цього тижня знищила селище Літтон у канадській провінції Британська Колумбія, загинуло щонайменше дві людини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Коронерська служба Британської Колумбії підтвердила, що дві людини загинули в результаті лісової пожежі, яка швидко поширилася й знищила більшість селища Літтон цього тижня”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Канаді від пожежі у приватному будинку загинули четверо дітей

Зазначається, що розслідування обох смертей досі триває, але попередні дані вказують на те, що на двох загиблих впала лінія електропередач, коли вони ховалися від пожежі.

“У Коронерській службі Британської Колумбії додали, що не отримували іншої інформації про загиблих у пожежі. Утім, в уряді стверджують, що місце перебування кількох людей досі не вдалося встановити”, - зазначає CBC News.

Читайте також: Канада розгорне військових для боротьби з лісовими пожежами

Хоча пожежа пройшла Літтоном в середині тижня, рятувальники змогли потрапити у селище лише в суботу через токсичний дим, який виділяли при горінні будівлі.

Нагадаємо: під час термінової евакуації із Літтона, оголошеної в середу, селище покинуло більше тисячі місцевих мешканців. За даними місцевої влади, лісова пожежа знищила 90% будівель селища.

Читайте також: У Канаді лісова пожежа підібралась до уранової шахти

Через аномально спекотну та посушливу погоду на території Британської Колумбії наразі вирує близько 170 лісових пожеж. Для допомоги у їх гасінні було розгорнуто армію.

Фото: Darryl Dyck/The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-