Штайнмаєр нагородив розробників вакцини BioNTech

Штайнмаєр нагородив розробників вакцини BioNTech

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр нагородив керівників компанії BioNTech Езлем Тюречі та Угура Шахіна Великим Хрестом за внесок у боротьбу з пандемією.

Нагороди, як повідомляє Укрінформ, глава держави вручив у п’ятницю в присутності канцлера Ангели Меркель.

Подружжя почало працювати над створенням вакцини проти COVID-19 на основі РНК-технологій на початку минулого року, коли пандемія ще не дісталася Європи.

«Вони побачили можливість (пандемії - ред.) ще до того, як це стало очевидним, і справді розробили вкрай необхідну вакцину зі швидкістю світла», - заявив Штайнмаєр.

Він також зазначив, що це новаторське відкриття рятує людські життя, забезпечує соціальне, економічне та культурне виживання людей. «З кожною вакцинованою людиною ми можемо зробити невеликий крок до повсякденного життя», - сказав глава держави.

Він зауважив, що саме ця біофармацевтична компанія, невеликий стартап, який займається розробкою ліків проти раку, розробила «першу ефективну вакцину проти COVID-19».

Штайнмаєр також наголосив на необхідності якнайскорішого глобального розподілу вакцин, адже пандемія не закінчиться, поки не закінчиться всюди.

Читайте також: Туреччина почала випробування німецької вакцини BioNTech

Нагадаємо, вакцина BioNTech/Pfizer першою була допущена агентством ЕМА для використання на території ЄС. Перші партії вакцини були доставлені в країни-члени наприкінці грудня минулого року. Вона також використовується на інших континентах.

Наразі в компанії BioNTech працює близько 2000 висококваліфікованих працівників із шістдесяти країн світу.

Фото: bundespraesident.de/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-