Трюдо каже, що «паспорти вакцинації» сприятимуть дискримінації людей

Трюдо каже, що «паспорти вакцинації» сприятимуть дискримінації людей

Укрінформ
Запровадження “паспортів вакцинації”, які посвідчуватимуть наявність у власника документу щеплення від COVID-19, можуть сприяти зростанню рівня дискримінації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Ідея сертифікатів вакцинації для внутрішнього використання викликає питання стосовно рівності, чесності та справедливості. Може мати місце дискримінація”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Британія розробляє «паспорт вакцинації» для іноземців

За його словами, дискримінації можуть зазнати люди, які з об’єктивних причин не можуть вакцинуватися. “Є люди, які через медичні або інші причини не зможуть отримати щеплення. Є інші, які не входять до пріоритетних категорій населення, тож муситимуть чекати значно довше до вакцинування. Нам слід ураховувати це”, - зазначив глава уряду Канади.

Водночас він визнав, що для відновлення міжнародних подорожей подібні сертифікати можуть бути корисними.

“У світі є країни, відвідувати які не слід без наявності доказів отримання щеплень від деяких тропічних хвороб. Це діє вже давно”, - зауважив Трюдо.

Читайте також: У Данії відбулися акції проти карантину та «паспортів вакцинації»

За його словами, запровадження вимог стосовно наявності щеплень від COVID-19 для міжнародних подорожей “активно вивчають багато країн, і ми - серед них”.

Нагадаємо: вже близько 3 млн жителів Канади отримали щонайменше одну дозу щеплення від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-