Канада затвердила COVID-вакцину Moderna

Канада затвердила COVID-вакцину Moderna

Укрінформ
Вакцина від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna отримала дозвіл на застосування на території Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Департаменті охорони здоров’я Канади.

“Департамент охорони здоров’я Канади дозволив використання у країні другої вакцини від COVID-19 виробництва Moderna. Департамент отримав запит від Moderna 12 жовтня й після ретельного незалежного вивчення доказів, вирішив, що вакцина Moderna відповідає суворим вимогам щодо безпеки, ефективності та якості”, - йдеться у поширеному пресрелізі.

Читайте також: Moderna також протестує свою COVID-вакцину на «британському штамі»

Зазначається, що наразі вводити вакцину дозволено лише людям, старшим 18 років. “Moderna наразі проводить додаткові дослідження щодо дітей 12 років й старше, тож у майбутньому це рішення може бути переглянуте й вакцина може бути рекомендована дітям”, - зауважили у департаменті.

У відомстві наголосили, що “ретельно стежитимуть за безпекою вакцини після виходу її на ринок й не вагатимуться вживати заходи, якщо з'являться безпекові занепокоєння”.

Читайте також: До Канади прибули перші партії вакцини від коронавірусу - Трюдо

З огляду на те, що вакцина Moderna значно менш вимоглива до умов зберігання у порівнянні із вакциною Pfizer, дозвіл на її використання у Канаді дозволить розпочати вакцинування у північних й віддалених регіонах країни, які поки не мають достатньої інфраструктури для безпечного зберігання вакцини Pfizer.

Як повідомлялося, раніше прем’єр-міністр Джастін Трюдо анонсував надходження до Канади 168 тис. доз вакцини Moderna одразу після її затвердження Департаментом охорони здоров’я. У серпні Канада передзамовила 20 млн доз вакцини Moderna, яка для належної ефективності повинна вводитися кожній людині двічі.

Фото: Jakub Porzycki | NurPhoto | Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-