ФБР проґавила російські кібератаки - New York Times

ФБР проґавила російські кібератаки - New York Times

Укрінформ
Хакерські атаки Росії на сервери Національного комітету Демократичної партії (DNC) під час президентських виборів у США не відразу викликали занепокоєння у ФБР та Міністерства юстиції.

Про це йдеться у статті The New York Times.

ФБР знадобилося кілька місяців для того, щоб зустрітися з посадовцями DNC і обговорити втручання. У той час ФБР було більш зосереджене на розслідуванні використання Гілларі Клінтон приватного поштового сервера під час її перебування на посаді держсекретаря. Ряд інших організацій у США були жертвами російських хакерів, тож атака на DNC не видавалася незвичайною в цьому контексті.

Значно пізніше ФБР дійшло висновку, що Росія прагнула вплинути на вибори на користь Дональда Трампа.

Клінтон та інші демократи звинуватили ФБР та його директора Джеймса Комі у своїй поразці на виборах минулого року, стверджуючи, що він надав забагато уваги її електронній пошті і замало уваги кібератакам.

Трохи більше, ніж за тиждень до виборів, Комі оголосив, що він заново відкриває розслідування щодо Клінтон через нові листи, знайдені в результаті окремого розслідування, поставивши бюро в центр передвиборних баталій. На той момент, згідно з опитуваннями, у Клінтон були значні шанси на перемогу.

Зараз ФБР веде розслідування кібератак. Паралельно цією проблемою займаються два комітети Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-