У Копенгагені проходить Український інвестиційний форум: Зеленська подякувала Данії за допомогу

У Копенгагені проходить Український інвестиційний форум: Зеленська подякувала Данії за допомогу

Фото, відео
Укрінформ
У данській столиці проходить друге засідання Українського інвестиційного форуму за участі міністрів Данії та України й дружини Президента Олени Зеленської, присвячене питанням повоєнної відбудови.

Про це вона сказала на другому Українському інвестиційному форумі, який проходить у Копенгагені, передає Укрінформ із посиланням на сторінку Зеленської у Фейсбуці

Перша леді нагадала, що “Данія за рівнем військової допомоги Україні у відсотках ВВП посідає друге місце у світі. Данія рішенням уряду та широкої більшості парламенту заснувала унікальний Фонд підтримки України та робить потужні внески на відновлення нашої енергетики. Данія взяла на себе відбудову Миколаєва й Миколаївської області та веде там велику інфраструктурну роботу".

"В січні у Миколаєві відкрилася філія данського посольства”, - поінформувала Зеленська.

Перша леді наголосила, що “Україна цінує принципову підтримку Данії”.

Читайте також: Данія виділяє майже $6 мільйонів на відновлення української енергосистеми

“Сьогодні маю нагоду подякувати цій видатній країні та її громадянам під час візиту до Копенгагена, у якому взяла участь у відкритті другого Українського інвестиційного форуму. Він об’єднав понад 100 данських компаній, що вже працюють чи хотіли б працювати в Україні. Мета – показати їм можливості для інвестицій у відбудову країни”, - зауважила Зеленська.

Перша леді подякувала “за цю подію міністру підприємництва Данії Мортену Бедскоу та міністру закордонних справ Данії Ларсу Льокке Расмуссену”.

“Після нещодавніх російських обстрілів українських ТЕС ми потребуємо відновлення об’єктів генерації, а отже, данського досвіду – досвіду провідної країни в зеленій енергетиці. Бо йдеться не лише про оборону та відбудову, а й про якість життя наших громадян”, - підкреслила Зеленська.

За її словами, “відкриття бізнесу в Україні нині щось більше, ніж у мирні часи. Це робочі місця, це шанс на повернення додому наших вимушених переселенців, це відчуття перспективи для окремих родин і цілих міст, регіонів”.

Другий Український інвестиційний форум з відбудови України у Копенгагені/ Фото: Facebook Олени Зеленської

Окремо Зеленська “подякувала тим, хто вже співпрацює з Україною, зокрема учасникам проєктів Фундації Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської”.

“За участю данських меценатів розпочала відбудову зруйнованої лікарні в деокупованому Ізюмі. Завдяки їм же 400 дітей із великих прийомних родин уже отримали безпечний літній відпочинок, а ще 13 тисяч – різдвяні подарунки в межах проєкту “Різдво на порозі”,- додала перша леді.

За її словами, “у часи війни це теж більше ніж подарунки – це вияв турботи. Недаремно підручники й сайти з підприємництва вже багато років рясніють публікаціями на кшталт “Філософія та секрет данського бізнесу”.

Читайте також: Данія створила інвестиційний фонд для України на $133 мільйони

“Всі ми, хто працює з Данією в Україні, точно знаємо, у чому ці секрет та філософія: у людяності та цінності людського життя. Дякую всім данцям, які допомагають нам рятувати та примножувати їх в Україні”, - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Данія планує побудувати в Україні містечка для психологічного відновлення дітей, які позбавлені батьківського піклування. Містечка зведуть у трьох пілотних українських містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-