Уряд виділив понад ₴176 мільйоні на відновлення об’єктів водо- та теплопостачання в Херсонській області

Уряд виділив понад ₴176 мільйоні на відновлення об’єктів водо- та теплопостачання в Херсонській області

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив понад 176,5 млн грн на відновлення об’єктів водо- та теплопостачання в Херсонській області, пошкоджених внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 9 квітня 2024 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що кошти виділені Херсонській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету.

«На виділені кошти планується відновити 25 об’єктів водопостачання та 4-х – теплопостачання на Херсонщині. У мирний час на території, що обслуговують ці об’єкти, мешкало близько 300 тисяч людей. Сьогодні — близько 100 тисяч. І безперечно, держава докладе всіх зусиль, щоб відновити роботу зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури та забезпечити наших громадян водою та теплом», - зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

З коштів, виділених урядом, буде спрямовано на відновлення: об’єктів водопостачання - 139,38 млн грн та об’єктів теплопостачання - 37,16 млн грн.

Читайте також: На Херсонщині встановили нову водонапірну вежу у Малій Олександрівці

Як повідомлялось, раніше Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету додатково майже 980,6 млн грн на здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води для потреб Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Також уряд своїм рішенням 22 серпня 2023 року виділив додатково 7 млрд грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії для реалізації експериментального проєкту з будівництва магістральних водогонів у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних зі знищенням Каховської гідроелектростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-