У Запоріжжі планують завершити відбудову п'ятиповерхівки, в яку влучила ракета, у травні

У Запоріжжі планують завершити відбудову п'ятиповерхівки, в яку влучила ракета, у травні

Укрінформ
У Запоріжжі завершити відбудову 5-поверхового будинку, який є пам'яткою архітектурного значення та був частково зруйнований під час ракетного удару, обіцяють в травні цього року.

Про це журналістам повідомив директор КП «Управління капітального будівництва» Олександр Андрєєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі залишились роботи з благоустрою, асфальтні роботи і реставрація фасаду. На фасаді, який є архітектурною пам'яткою, ще монтуємо плитку Мелія. Загалом для відновлення будинку було зроблено понад 2500 плиток та різні архітектурні елементи. 10 квартир було відбудовано, адже внаслідок влучання ракети тут не було 6-го під'їзду, і близько 15 квартир у 5-му та 7-му під'їздах були частково зруйновані. Фініш плануємо на травень. Але зазначу, не 1-го травня, а в травні», - сказав Андрєєв.

У Запоріжжі планують завершити відбудову п'ятиповерхівки, в яку влучила ракета, у травні / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Також на фініші і облаштування сучасного укриття. Його збудували з «нуля» у дворі 15-під’їзного будинку. Воно розраховано на 100 людей, там передбачена кімната для матері та дитини. Посадовець каже, що там буде безкоштовний Wi-Fi, а на випадок блекауту - спеціальні акумулятори забезпечать безперебійне енергопостачання.

Читайте також: Відбудова України - 2024

Раніше повідомлялося, що 6 жовтня 2022 року в будинок влучила ракета С-300. В той же день ворог випустив ракету ще по одному будинку, який розташований поруч - на Сталеварів. Після ракетних атак під завалами двох будинків знайшли тіла 20 людей, ще 14 були поранені.

Загальний кошторис проєкту відновлення 5-поверхового будинку становить близько 360 млн грн. Відновлення відбувається на умовах співфінансування - державні кошти та кошти однієї з українських компаній. Саме завдяки позабюджетним коштам вдалося зробити укриття, облаштувати сквер у дворі будинку, замінити частину архітектурних елементів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-