Україна передасть партнерам список нагальних потреб для відновлення енергетики - Галущенко

Україна передасть партнерам список нагальних потреб для відновлення енергетики - Галущенко

Укрінформ
Україна передасть партнерам список нагальних потреб для відновлення потужностей енергетичних компаній державного і приватного секторів, що постраждали від атаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міненерго за підсумками засідання Координаційної групи G7+.

"Міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у черговому засіданні високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України. Онлайн-зустріч відбулась під керівництвом Джеффрі Пайєтта, заступника Державного секретаря США, та за участі представників країн - членів групи G7+, Європейського Союзу, Енергетичного Співтовариства, Програми розвитку ООН", - ідеться у повідомленні.

Очільник Міненерго поінформував учасників зустрічі про наслідки атаки росіян на об’єкти української енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Зеленський - після Ставки: Цієї ночі цілями ворога були Канівська та Дністровська ГЕС

«Руйнувань зазнала теплова- та гідрогенерація. Значна частина потужностей потребуватиме для відновлення тривалого часу. Також було пошкоджено ключові підстанції», - зазначив міністр.

Він наголосив, що наразі готується для передачі парнерам список нагальних потреб для відновлення потужностей енергетичних компаній державного і приватного секторів.

«Ми розуміємо, що росіяни не зупиняться і продовжуватимуть атаки. З огляду на це, нам потрібно здійснювати ремонти. Але, крім відновлення, маємо думати про те, у який спосіб ми можемо швидко наростити потужності генерації. Найшвидший вихід – це маневрові потужності, особливо важливі для таких регіонів, як Харків та Одеса», - наголосив міністр.

Також він звернув увагу на важливість нарощування потужностей української ППО та покращення фізичного захисту енергетичної інфраструктури.

Зазначається, що учасники засідання підтвердили готовність і надалі допомагати українському енергосектору.

Пайєтт запевнив, що робота триває на рівні G7+ та безпосередньо США.

Читайте також: Атака на енергообєкти: енергосистема України втрималася

Італія, яка зараз головує у G7, працює над посиленням підтримки української енергетики після масованих атак, наголосив спеціальний посланник міністра закордонних справ Італійської Республіки з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечиліа.

Як повідомлялось, у ніч на 29 березня росіяни знову завдали масованого удару по об'єктах енергетики. Зокрема, через атаку постраждали три ТЕС Групи ДТЕК.

Попередній масований удар відбувся 22 березня; постраждали теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-