Відбудова може стати терапією для нації - Азархіна

Відбудова може стати терапією для нації - Азархіна

Укрінформ
Якщо ми справді хочемо використати фізичну відбудову як терапію для нації, треба забезпечувати безпосереднє залучення людей до неї.

На цьому наголосила заступниця міністра розвитку громад територій та інфраструктури Олександра Азархіна під час виступу на форумі «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам дуже важко конкурувати з ворогом, який може вливати мільярди на культурно-інформаційну політику, але в нас є те, чого немає в них: правда, любов та можливість дійсно забезпечити не фейкову, а справжню участь кожного з нас у тому, чим є держава Україна”, - сказала Азархіна.

За її словами, наразі очікується фінальне затвердження урядом Державної стратегії регіонального розвитку, яка допоможе, в тому числі, виокремити пріоритети відбудови.

Наразі у Мінвідновленні вбачають найбільший виклик у комунікації процесу розробки стратегій на регіонально-місцевому рівні.

Азархіна наголосила, що для фізичної відбудови ресурсів доволі мало. Однак, у Міністерства розвитку громад територій та інфраструктури є два успішних проєкти. Це - відновлення Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди, яке фінансується донорами, але за кошти держави розробляється проєктна документація, та Запорізький міський палац дитячої та юнацької творчості, на який спрямовується 65,3 млн грн.

Посадовиця також поділилася досвідом співпраці з USAID, зокрема щодо забезпечення 131 пунктів незламності якісною українською літературою.

"Це дасть змогу обмінюватись думками, знаходити сусідів та шукати знову ж таки цю стійкість”, - додала Азархіна.

Читайте також: Якщо не допомогти Україні з відбудовою, кількість біженців зросте в рази - Мінінфраструктури

Як повідомлялось, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури співпрацюватиме з USAID для залучення міжнародної бізнес-спільноти до відбудови громад та підтримки постраждалого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-