У Миколаєві за підтримки Данії стартує проєкт із розвитку громади

У Миколаєві за підтримки Данії стартує проєкт із розвитку громади

Фото
Укрінформ
У Миколаєві за фінансової підтримки Данії стартує проєкт щодо розвитку громади і підтримки уразливих категорій населення.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«У Миколаєві розпочинається новий проєкт розвитку громади і підтримки уразливих категорія населення. Його реалізують за фінансової підтримки Данії. Головними виконавцями є організації «Українська освітня платформа» та «Молодь України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках проєкту передбачається надання 45 грантів по 15 тисяч доларів кожен.

У зв’язку з цим у Миколаєві укладено меморандум, спрямований на об’єднання та координацію зусиль всіх учасників. Документ підписали мер міста Олександр Сєнкевич, керівник «Української освітньої платформи» Ірина Косар та голова «Молоді України» Максим Коваленко».

«Міністерство закордонних справ Данії виділило для Миколаївщини близько 25 мільйонів гривень. Їх отримуватимуть громадські організації, благодійні фонди, релігійні громади, ОСББ Миколаєва, щоб реалізовувати свої ініціативи на місцях», - розповів Коваленко.

У заході також взяли участь представники данської неурядової організації DanChurchAid - керівник програм DCA в Україні Мар’яна ван Влєт, співробітник з питань грантових програм DCA в Україні Надія Круте.

Гранти надаватиме DanChurchAid. Наразі розпочинається перший етап проєкту, він передбачає інформування та навчання організацій, які отримуватимуть фінансування, визначення найбільш актуальних потреб громади. Другий етап, у рамках якого запланована власне реалізація конкурсних ідей, стартує у квітні.

Сєнкевич подякував за підтримку громади під час війни, наголосивши, що такі ініціативи роблять Миколаїв сильнішим.

«Данія є нашим добрим другом. Королівство вже надало нам дуже важливу допомогу. Сьогодні за його підтримки розробляється стратегічний документ – Майстер-план, який стане основою повоєнної відбудови міста», - сказав мер.

Читайте також: єВідновлення: у Миколаєві власники зруйнованого житла придбали 51 квартиру та 5 приватних будинків

Як повідомлялося, наприкінці січня у Миколаєві за участю міністрів закордонних справ України і Данії Дмитра Кулеби та Ларса Льокке Расмуссена відбулася церемонія відкриття Канцелярії посольства Данії в Україні.

Фото: mkrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-