Литва продовжить допомагати Київщині у відбудові зруйнованих росіянами закладів освіти - ОВА

Литва продовжить допомагати Київщині у відбудові зруйнованих росіянами закладів освіти - ОВА

Укрінформ
Литва продовжить допомагати Київській області у відбудові закладів освіти, зруйнованих російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, у цьому запевнив Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас під час сьогоднішньої зустрічі.

Кравченко зазначив, що наразі Литва вже допомогла відновити дитячий садок «Рута» та забезпечила необхідне внутрішнє обладнання. Уряд Литви виділив на на відбудову 4,4 млн євро.

Крім того, понад 6 млн євро виділили на ремонт Бородянського ліцею № 1, де роботи вже перебувають на завершальній стадії.

«Пан посол також повідомив, що Литва продовжує цю роботу і вже розробляє типовий проєкт з будівництва школи та готова почути пропозиції від Київщини», - підкреслив очільник ОВА.

Загалом на Київщині внаслідок повномасштабного вторгнення зруйновано та пошкоджено 244 заклади освіти, наразі вже відновили 198 об'єктів.

Як зауважив Кравченко, під час зустрічі обговорили питання щодо підвищення безпекових заходів на Київщині, допомоги військовим, а також створення сучасного реабілітаційного центру.

Читайте також: У Тростянці розпочали відновлення залізничного вокзалу, який пошкодили росіяни

«Вдячний уряду Литви та народу цієї країни за їхню колосальну підтримку. З початку повномасштабного вторгнення Росії допомога литовських друзів Україні вже перевищила 1 млрд євро. І це не враховуючи допомоги громадських організацій та мешканців цієї країни», - наголосив начальник Київської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки Європейського Союзу та Литви Україна зможе створити в різних регіонах країни шість укриттів при школах, щоб продовжити там навчальний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-