На Київщині для військових з інвалідністю будують житловий комплекс на 56 будинків

На Київщині для військових з інвалідністю будують житловий комплекс на 56 будинків

Фото
Укрінформ
У Київській області за кошти благодійників будують інклюзивний житловий комплекс для військових з інвалідністю на 56 приватних будинків.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

«56 приватних будинків для ветеранів та їхніх родин. На Київщині благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для воїнів-героїв з інвалідністю. Фінансують масштабний проєкт благодійний фонд Андрія Засуха та ФК «Колос Ковалівка», – написав Кравченко.

Він поінформував, що будівництво розпочалося у жовтні минулого року. Заселити перших мешканців планують уже наприкінці травня-початку червня.

Читайте також: Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та рідним загиблих

Голова КОВА зазначив, що в комплексі мешкатимуть військові та їхні родини, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Площа кожного будинку - 80 квадратних метрів. В оселях буде зроблений ремонт, встановлені кухонні меблі та облаштовані ванна та санвузол.

Кожне помешкання матиме простору терасу для відпочинку, а також земельну ділянку 4-5 соток. Облаштують усі необхідні комунікації: воду, електрику, газ, каналізацію.

На Київщині для військових з інвалідністю будують житловий комплекс на 56 приватних будинків / Фото: Фейсбук Руслана Кравченка

Кравченко зауважив, що комплекс розташований у хвойному лісі на березі озера і відповідає всім вимогам безбарʼєрності.

Крім того, за його словами, для реабілітації військових буде облаштована амбулаторія, буде велика зона відпочинку – сквер, спортивні майданчики, спеціально облаштовані місця для барбекю, дитячі майданчики. Будують також власне протирадіаційне укриття мінімум на 100 осіб.

Читайте також: На Львівщині збудували інклюзивний 12-квартирний будинок для переселенців

Кравченко запевнив, що дітей військових до найближчих шкіл та садочків відвозитиме спеціальний автобус. Його також закуплять благодійники. Він підкреслив, що виробники будівельних матеріалів Київщини робили максимальні знижки, що дозволило збудувати ще більше житла.

Як повідомлялося, на Київщині торік за рахунок субвенції з державного бюджету компенсацію на придбання житла виплатили 271 ветерану війни та членам сімей загиблих. Загальна сума – понад 600 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-