На Львівщині збудували інклюзивний 12-квартирний будинок для переселенців

На Львівщині збудували інклюзивний 12-квартирний будинок для переселенців

Фото
Укрінформ
У Дрогобичі збудували двоповерховий будинок на 12 квартир для ВПО - перше житло для переселенців у Львівській області, збудоване з нуля із врахуванням вимог безбар’єрності.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Цей будинок у Дрогобичі – перший на Львівщині швидкозбірний каркасний багатоквартирний будинок і перше збудоване з нуля житло для ВПО у нашій області. Відсьогодні тут житимуть близько 60 вимушених переселенців», - написав Козицький.

Начальник ОВА додав, що житло звели за канадською технологією дерев’яного будинкобудування. Від інших вона відрізняється швидкістю виконання робіт, витривалістю конструкції, енергоефективністю та екологічністю. У двоповерховій будівлі є 12 квартир, враховані й вимоги безбар’єрності, наголосив Козицький, зауваживши, що благодійники подбали, щоб квартири були умебльовані та забезпечені необхідною технікою.

Читайте також: В Україні формують повний перелік місць проживання переселенців

На реалізацію проєкту скерували понад 17,5 млн грн бюджетних коштів, більшість з яких – державний бюджет, решта – місцевий та обласний.

Житло отримали багатодітні сім’ї, сім’ї захисників та захисниць, а також сім’ї, у яких є особи з інвалідністю.

«Навесні плануємо дати старт зведенню ще трьох таких будинків у цій громаді», - додав Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, модульне містечко, що розташоване у Сихівському районі Львова, розраховане на 1400 місць. Його облаштували у межах співпраці Міністерства розвитку громад і територій України та польського уряду, а також за підтримки Фундації міжнародної солідарності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-