Передача Україні заморожених активів РФ є безальтернативним сценарієм - Нацбанк

Передача Україні заморожених активів РФ є безальтернативним сценарієм - Нацбанк

Укрінформ
Передання заморожених активів РФ (включно з прибутками) на користь України – не лише цілком реалістичний сценарій, але й безальтернативний.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Нацбанку зазначають, що якщо раніше обговорювали це питання виключно через відшкодування збитків Україні, то зараз набирає популярності так звана концепція контрзаходів.

"Росія порушила міжнародне право щодо забезпечення глобальної безпеки та завдала шкоди багатьом країнам. Співробітництво з метою припинення агресії є позитивним обов’язком держав. А застосування індивідуально і колективно державами контрзаходів є не тільки легітимним з погляду міжнародного права, але й доцільним з макроекономічного погляду", – сказав голова Національного банку Андрій Пишний.

Читайте також: Глава Мінфіну США закликає знайти спосіб передати Україні заморожені російські активи

Як повідомлялось, у січні під час виступу на ВЕФ у Давосі спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що процес конфіскації російських активів потребуватиме колективного рішення усіх країн, які мають заморожені кошти РФ у своїх фінансових установах, та часу.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-