В Україні оголосили конкурс архітектурних проєктів для відбудови шкіл

В Україні оголосили конкурс архітектурних проєктів для відбудови шкіл

Укрінформ
В Україні оголосили конкурс архітектурних проєктів для відбудови шкіл та запросили для участі в ньому архітекторів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство освіти і науки повідомило у Фейсбуці.

«Запрошуємо архітекторів узяти участь у конкурсі проєктів для відбудови шкіл. Команди архітекторів можуть подавати на конкурс проєктні ідеї. Дизайн-проєктом, який розробить переможець конкурсу, зможуть безоплатно скористатися всі громади. Його наявність дасть змогу донорам прискорити ухвалення рішень про фінансування відбудови шкіл, а громадам — заощадити час та кошти», - ідеться у повідомленні.

Автори трьох найкращих проєктних ідей отримають винагороди у розмірі від 8 тис. до 12 тис. євро. Переможець укладе контракт на 300 тис. євро, який передбачатиме розроблення адаптивного дизайн-проєкту школи.

Команда, що бажає взяти участь у конкурсі, повинна складатися щонайменше із двох архітекторів: один повинен мати право практикувати в Україні, а інший — за її межами.

Читайте також: У Броварському районі Київщини перевірили процес відбудови двох закладів освіти

Деталі щодо участі в конкурсі за посиланням.

Проєкт «Школа майбутнього для України» ініціював уряд Литви в партнерстві з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України за сприяння Міністерства освіти і науки України. Проєкт та архітектурний конкурс реалізує Центральне агентство виконання проєктів (Central project management agency) у партнерстві з Асоціацією архітекторів Литви.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки міжнародних партнерів у 2023 році були відновлені понад 37 тисяч об’єктів, зруйновані чи пошкоджені внаслідок агресії Російської Федерації.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-