На Київщині відновили вже 198 закладів освіти

На Київщині відновили вже 198 закладів освіти

Фото
Укрінформ
У Київській області вже відновили 198 закладів освіти, які були зруйновані та пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці.

«Втрати освіти Київщини через повномасштабне вторгнення чималі – зруйновано та пошкоджено 244 школи, садочки, заклади позашкільної та профтехосвіти. Наразі вже відновили повністю або частково – 198 об'єктів. Серед них 122 школи та 71 садочок», - зазначив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

За його словами, планується відновити ще 15 дитячих садків, у девʼяти з них уже ведуться роботи, зокрема в Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах.

Крім того, триває відновлення шкіл. У Баришівській, Великодимерській, Гостомельській, Макарівській, Калитянській, Бучанській, Білогородській, Гатненській, Вишневій, Дмитрівській, Боярській, Іванківській громадах заплановано відбудувати 28 закладів освіти.

«Для безпеки дітей облаштовуємо укриття. Наразі будуємо їх у 18 школах та дитячих садках. У 26 закладах освіти тривають ремонти сховищ», - додав Кравченко.

Як зауважив очільник ОВА, на більшості обʼєктів готовність становить понад 80%.

Читайте також: На відбудову України у наступні 10 років знадобиться $486 мільярдів - Світовий банк

Так, модульні укриття встановили у 14 закладах освіти, ще у шести закладах освіти такі укриття встановлять найближчим часом.

За його словами, загалом у школах та садках на сьогодні облаштовано понад 1,2 тис. укриттів

Кравченко зазначив, що фінансування робіт проводиться за рахунок бюджетів різних рівнів, коштів європейських донорів та благодійних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, в усіх школах Київської області до кінця року будуть укриття.

Фото: Руслан Кравченко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-