На Конференції з відновлення України у Німеччині обговорять чотири блоки питань

На Конференції з відновлення України у Німеччині обговорять чотири блоки питань

Укрінформ
Конференція з відновлення України в Німеччині влітку цього року обговорить чотири блоки питань і надасть місце для пошуку контактів.

Про підготовку заходу розповіла міністерка економічного розвитку та співробітництва ФРН Свенья Шульце на дискусії «На шляху до комплексного плану відновлення України» у рамках Мюнхенської безпекової конференції, передає Укрінформ.

«Ми маємо знайти рішення, мобілізувати міжнародну підтримку», - підкреслила Шульце.

Вона назвала чотири важливі тематичні блоки, які планується винести на порядок денний конференції: людський вимір; участь бізнесу; регіональне співробітництво і «вимір у контексті ЄС».

У межах конференції також буде проведений «Форум з відновлення», де партнери зможуть знайти один одного. Передбачається напрацювання «фонду бізнес-розвитку» з визначенням інструментів фінансування. Шульце уточнила, що не йдеться про збір коштів безпосередньо на конференції, бо це не донорська конференція, а програма на тривалу перспективу.

Читайте також: Уряд спрямував місцевим бюджетам понад ₴2,3 мільярда субвенції на відновлення

Міністерка зазначила, що потрібні всі, хто може допомогти Україні у процесі відновлення, адже роботи буде дуже багато, допомога має надходити і від громадянського суспільства, і від приватного сектору.

Політикиня поінформувала, що Німеччина проводить роботу з підвищення «кваліфікації для відновлення» (Skills for recovery) - переважно в Україні, але й у ФРН. "Це будуть хороші спеціалісти як для України, так і для Німеччини", - додала міністерка.

Шульце зазначила, що Росія атакує цивільну інфраструктуру в Україні щодня, але люди вже зараз відбудовують свою країну.

Читайте також: Німеччина надасть понад €72 мільйони на будівництво квартир для переселенців

Як повідомлялося, у червні 2024 року Берлін планує прийняти конференцію з відбудови України. Перші дві конференції з відбудови відбулися в Лугано (Швейцарія) і Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-