Кубраков розповів урядовцям ФРН про підготовку до конференції Ukraine Recovery Conference 2024

Кубраков розповів урядовцям ФРН про підготовку до конференції Ukraine Recovery Conference 2024

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков розповів представникам німецького уряду про підготовку України до конференції Ukraine Recovery Conference 2024, яка проходитиме у Берліні 11-12 червня.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ. 

«Ми вже готуємося до формування порядку денного #URC2024 у Берліні. Для нас важливо, щоб конференція залишалася практичним майданчиком для розвитку співпраці між урядами та бізнесом. Цього року Україна змогла продемонструвати прогрес у багатьох секторах – і ми маємо потенціал, щоб заявити про себе ще голосніше», — сказав Кубраков.

На зустрічі з делегацією Німеччини команда міністерства обговорила пріоритети відновлення на 2024 рік. Серед основних напрямків були відзначені інвестиції в інфраструктуру як основа регіонального відновлення, регіональна політика та відновлення за лідерством громад, а також реформи для відновлення.

Крім того, учасники обговорили теми конференції Ukraine Recovery Conference 2024, яка пройде 11-12 червня у Берліні: можливості для громад та регіонів, а також їхня фінансова стійкість; кращі практики відновлення та розвитку органів місцевого самоврядування; реформа децентралізації; соціальне відновлення; цифрова трансформація для регіонів, громад та відновлення; новий європейський Баухаус; управління відходами руйнувань.

Читайте також: На відбудову України у наступні 10 років знадобиться $486 мільярдів - Світовий банк

За інформацією Мінвідновлення, для участі у конференції планується запросити представників понад 20 громад, регіональні адміністрації (серед яких і тимчасово окуповані території), всеукраїнські асоціації місцевого самоврядування та представників місцевого бізнесу.

Як повідомлялося, на Конференції з відновлення України у Лондоні (Ukraine Recovery Conference) на відновлення країни було залучено близько 60 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-