Використання заморожених активів РФ у відбудові: Зеленський зустрівся з главою ОЕСР

Використання заморожених активів РФ у відбудові: Зеленський зустрівся з главою ОЕСР

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) обговорили питання пошуку шляхів застосування заморожених російських активів для відновлення України.

Про це поінформувала пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманом, який перебуває в нашій країні з візитом. Володимир Зеленський і Матіас Корман зупинилися на пошуку шляхів використання заморожених російських активів для відновлення України», - розповіли в ОП.

Глава української держави відзначив практичні кроки ОЕСР у відповідь на агресію РФ проти України та подякував ОЕСР і особисто Корману за підтримку України.

«Ваш візит напередодні другої річниці повномасштабного російського вторгнення – важливе свідчення солідарності з Україною», – зазначив Зеленський.

Сторони обговорили подальший процес набуття Україною повноправного членства в ОЕСР, питання роботи Офісу ОЕСР в Україні та реалізації Програми ОЕСР для української держави.

Окрему увагу співрозмовники приділили реформуванню українського законодавства, зокрема в контексті взаємодії в межах участі України в робочій групі ОЕСР з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях, а також приєднання України до цієї групи як повноцінного учасника.

Читайте також: Конфіскація російських активів: Шмигаль попросив главу ОЕСР допомогти з розробкою рекомендацій

Президент акцентував увагу на питанні долучення ОЕСР до процесу реконструкції України, зокрема в частині експертної та консультаційної підтримки. Співрозмовники обговорили і тему податкових стимулів для бізнесу та страхування ризиків для інвесторів в українську економіку.

Як повідомлялося, Зеленський поінформував, що у вівторок він провів зустріч із керівником Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-