На Київщині ремонтують і облаштовують понад 180 укриттів

На Київщині ремонтують і облаштовують понад 180 укриттів

Фото
Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко і заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко перевірили стан облаштування укриттів у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це Київська ОВА повідомила у Фейсбуці.

За словами Кравченка, пару тижнів тому він отримав інформацію, що в Софіївській Борщагівці в одному із будинків ЖК “Антрацит” під час тривоги жителів прилеглих багатоповерхівок не пускають до підземного паркінгу, щоб перечекати небезпеку.

“Втрутився в цю історію. Протягом дня ситуацію вирішили шляхом переговорів із забудовником. Підземний паркінг відкрили і дали можливість використовувати його як укриття під час тривоги”, - зазначив очільник ОВА.

Руслан Кравченко та Тимур Ткаченко перевірили стан облаштування укриттів на Київщині / Фото: Руслан Кравченко

Читайте також: Євросоюз та Литва виділили €15,5 мільйона на бомбосховища для шкіл в Україні

Він уточнив, що “випадки обмеження доступу до укриттів поодинокі. Це жорстко контролюємо і ми, і представники правоохоронних органів. Всі скарги ретельно перевіряємо”.

Очільник ОВА поінформував що “загалом в Київській області понад 2,1 тис. укриттів. Переважна більшість – майже 1,6 тис. найпростіші укриття. Для ремонту непридатних залучаємо всі можливі ресурси. Більше ніж на 180 обʼєктах тривають ремонтні та відновлювальні роботи”.

“Ситуацію з облаштуванням укриттів в області перевірили сьогодні разом із заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимуром Ткаченко. Побували в деяких шкільних укриттях Вишневого, Гатного, Крюківщини, Софіївської Борщагівки та села Шпитьки”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні дозволили брати домашніх тварин в укриття

За словами очільника ОВА, “десь облаштування краще, десь трохи гірше. Але загалом укриття, де ми побували, цілком придатні для комфортного та безпечного перебування дітей. Деякі – подвійного призначення. В час, коли немає уроків, там проводять спортивні секції чи гуртки”.

Він нагадав, що “загалом в закладах освіти понад 1,2 тис. обʼєктів цивільного захисту. Вже будуємо укриття у 18 школах та дитсадках, у 35 освітніх закладах ремонтуємо. До речі, на сьогодні лише 3% шкіл Київщини працюють на дистанційці через відсутність сховищ. Але цю проблему протягом 2024 року плануємо вирішити”.

“Підсумки виїзної наради підвели в адміністрації. Працювати є над чим. Бо укриття стали невідʼємною частиною нашого повсякденного життя. Тож маємо забезпечити повну безпеку для жителів Київщини”, - заявив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області за минулий рік у дитячих садках облаштовано 488 об’єктів цивільного захисту, більшість з них - найпростіші укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-