На Київщині відновили понад третину об'єктів, пошкоджених під час останніх атак росіян

На Київщині відновили понад третину об'єктів, пошкоджених під час останніх атак росіян

Фото
Укрінформ
У Київській області вже відновили більше третини об'єктів, пошкоджених внаслідок останніх атак росіян, на інших – активно тривають роботи.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“На Київщині вже відновили понад третину об'єктів, пошкоджених внаслідок останніх атак росіян. На сьогодні вже відновлені повністю або частково зі збереженням функціонального призначення 38 об'єктів, на інших - активно тривають роботи”, - написав Кравченко.

Він поінформував, що спільно з районами та громадами насамперед проводяться поточні ремонти, які не потребують значного фінансування. Зокрема встановлюються вікна, відновлюються фасади та дахи, дорожнє покриття, вуличне освітлення.

Кравченко додав, що Київська ОВА, де є потреба, забезпечує людей будівельними матеріалами.

Читайте також: Данія надасть $21 мільйон для відбудови Миколаєва

Начальник Київської ОВА зауважив, що військова адміністрація також надає допомогу в оформленні заявок на єВідновлення. Власники пошкодженого житла вже подали 40 таких заяв.

Крім того, за його словами, у місті Вишневе, яке найбільше постраждало від атаки окупантів, комунальні служби повністю вивезли пошкоджені вікна, рами, двері, побутове сміття. В повному обсязі відновлено подачу тепла, води, світла, газопостачання.

Також завдяки допомозі міжнародного фонду Global Empowerment Mission проводиться заміна пошкоджених вікон. Вже встановлено 317 віконних блоків у трьох багатоповерхівках. Решту – понад 200 - буде встановлено найближчими днями, запевнив Кравченко.

Читайте також: Влада Київщини розриває договори з підрядниками, які суттєво порушили графік відбудови

Низка районів також надає грошову допомогу в рамках програми «Турбота», активно залучаються до надання допомоги також міжнародні організації. Зокрема, французька гуманітарна організація ACTED надасть багатоцільову грошову допомогу 54 мешканцям пошкоджених будинків. Багатоцільова грошова допомога становитиме 10,8 тис. грн на особу і буде перерахована протягом місяця одразу після верифікації даних.

Як повідомлялося, внаслідок атаки 2 січня загалом було пошкоджено 99 об'єктів у п'яти районах області: Бучанському, Фастівському, Бориспільському, Обухівському та Вишгородському. Основна частина пошкодженого - житло, зокрема 14 багатоквартирних будинків та 50 приватних.

Фото: Руслан Кравченко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-