Україні важливо зберегти темп зростання та залучити інвестиції - спецпредставниця США з відбудови

Україні важливо зберегти темп зростання та залучити інвестиції - спецпредставниця США з відбудови

Укрінформ
Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер залучатиме більше приватного сектору, який має справжню зацікавленість в співпраці й потенціалі України. Саме тому державі потрібно зберегти темп економічного зростання.

Про це Пенні Пріцкер заявила під час спілкування зі ЗМІ в Києві, передає Укрінформ.

“Є відчуття справжньої зацікавленості (приватного сектору у співпраці з Україною, – ред.) та впевненості в економічній стійкості, потенціалі та довгострокових перспективах України, тому генеральні директори Archer-Daniels-Midland, Olyver Wyman, Bank of America/Merrill Lynch International приїхали зі мною”, – сказала вона, додавши, що поїде з директорами компаній на економічний форум у Давосі.

Пріцкер відзначила зростання ВВП України, яке перевищило очікування, приріст інвестицій, державного доходу та функціонування Чорноморського коридору, яким експортують зерно та сталь.

“Мета нашої поїздки — похвалити Україну за прогрес, якого вона досягла щодо антикорупційного законодавства в рамках переговорів про вступ до ЄС та нещодавніх арештів, здійснених Національним антикорупційним бюро України. Важливо зберегти цей темп, і на цьому я наголосила у розмові з вашими урядовцями”, – відзначила спецпредставниця США.

Вона окремо акцентувала на ролі інвестицій приватного сектору для відновлення та розкриття свого потенціалу Україні, а також на її думку, нашій країні варто дати впевненість, що вона може інвестувати у власну економіку.

“Критично важливим є зростання ВВП, державних доходів, прямих інвестицій, а також зростання експорту та кількості робочих місць. Українці вже цим займаються, і ми робитимемо це разом. Я тут заради всього цього і для того, щоб збільшувалося залучення приватного сектору в Україну”, – підсумувала американська спецпредставниця.

Читайте також: Шмигаль і Пріцкер обговорили зміцнення української економіки

Як повідомлялося, 12 січня Пенні Пріцкер удруге прибула до Києва в якості спецпредставниці США з питань економічного відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-