На Київщині торік погодили компенсації на ремонт житла на ₴900 мільйонів

На Київщині торік погодили компенсації на ремонт житла на ₴900 мільйонів

Укрінформ
У Київській області за 2023 рік у межах програми "єВідновлення" погоджено компенсації на ремонт пошкодженого житла на загальну суму понад 900 мільйонів гривень.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“Впродовж 2023 року Київщина активно реалізовувала державну програму "єВідновлення". Перший етап – компенсація до 500 тис. грн. В 2023 році подано понад 12 тисяч заявок. Вже маємо більше ніж 8 тис. позитивних рішень. Загальна сума понад 900 млн грн”, - написав Кравченко.

Щодо компенсації за знищене житло (безготівкові сертифікати), за його даними, з липня в області подано понад 2,1 тис. заявок, згенеровано 540 сертифікатів на загальну суму понад 1,7 млрд грн.

“Запитів від мешканців Київщини на допомогу за цією програмою чимало. Тому разом із громадами робимо все, щоб комісії, які розглядають заявки, працювали оперативно. ...Маємо зробити все, щоб якомога більше сімей повернулися до своїх відновлених осель, які були пошкоджені окупантами”, - зауважив Кравченко.

Читайте також: На сьогодні сформовані 1713 житлових сертифікатів - Шуляк

Як повідомляв Укрінформ, уряд розширює можливості для подання заявок на участь у програмі "єВідновлення", їх вже можна подати через ЦНАП та нотаріусів.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-