На сьогодні сформовані 1713 житлових сертифікатів - Шуляк

На сьогодні сформовані 1713 житлових сертифікатів - Шуляк

Укрінформ
Програма «єВідновлення» розширюється – запрацював механізм компенсацій за зруйноване житло і власники житлових сертифікатів уже почали робити перші бронювання.

Як передає Укрінформ, про це розповіла в інтерв'ю Українському радіо голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії «Слуга народу»  Олена Шуляк.

«Я сподіваюся, що ми побачимо і перші угоди купівлі-продажу нерухомості з використанням житлового сертифіката. І для нас було важливим запустити компенсації, пов'язані безпосередньо зі зруйнованим житлом. На сьогодні ми бачимо величезну кількість і заяв, і інформаційних повідомлень. У нас є і відповідна статистика: Донецька, Харківська, Херсонська, Київська, Чернігівська області... На сьогодні ми бачимо 1713 сформованих житлових сертифікатів. Це тільки перший крок. Сподіваємося, що їх буде сформовано і згенеровано набагато більше вже в наступному році. 1713 житлових сертифікатів – це більше, ніж 3 млрд грн, які на сьогодні держава надасть, щоб виконати свої зобов'язання з цього компенсаційного механізму», - наголосила Шуляк.

Вона відзначила, що активно продовжує працювати програма «єВідновлення», яка була запущена ще в травні, і стосувалася того, щоб виплачувати людям цільові гроші, які мають пошкоджене житло.

«Ми починали виплачувати по 200 000 грн. Зараз ця програма розширена. Можна отримувати до 350 000, якщо це пошкодження квартири, і до 500 000, якщо це пошкоджений приватний житловий будиночок», - сказала голова парламентського комітету.

Вона додала, що в парламенті ухвалювали зміни до основного закону, який запровадив компенсації за пошкоджене, зруйноване житло. «І завдяки цим змінам з першого січня можна буде людям, які за власний кошт, не чекаючи, поки держава запустила компенсаційний механізм, зробили ремонт своїми силами, вони також будуть мати можливість отримувати їх, як і ці люди, які зараз отримують за пошкоджене житло – вони будуть мати можливість отримувати також компенсації. А в нас досить багато звернень стосовно цього. І, я сподіваюся, наступного року це буде такий ще один етап, який підключиться до реалізації «єВідновлення», - підкреслила нардеп.

Читайте також: єВідновлення: у Миколаєві понад 800 людей отримають компенсацію за зруйноване житло

Як повідомляв Укрінформ, українці, які мають житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно, починаючи з 27 грудня можуть використати їх для придбання нової домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-