На Донеччині повернули світло понад 15 тисячам родин у двох деокупованих громадах

На Донеччині повернули світло понад 15 тисячам родин у двох деокупованих громадах

Укрінформ
На Донеччині енергетики повернули світло для понад 15 тисяч родин у двох деокупованих громадах – Лиманської та Святогірської.

Про це повідомили у ДТЕК, передає Укрінформ.

«Енергетики ДТЕК Донецькі електромережі повернули світло у деокуповані громади півночі Донеччини, що постраждали від бойових дій та були звільнені від окупантів. Світло повернули у понад 20 населених пунктів у домівки понад 15 тисяч родин, зокрема Лиманської та Святогірської громади», - йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що це було критично важливим для відновлення життя деокупованих громад.

Читайте також: Енергетики відновили світло у Херсоні після масованого обстрілу

До робіт було залучено понад 60 енергетиків, допомагали їм 34 фахівці з Одеської, Дніпропетровської та Київської областей. Було відновлено понад 370 кілометрів ліній електропередач, що були зруйновані ворожими обстрілами. Також було відремонтовано та включено 14 високовольтних підстанцій та 126 трансформаторних підстанцій.

«Енергетики були першими, хто після військових заходив у деокуповані населені пункти. Роботи були надзвичайно складними і через масштабні замінування територій, і через близькість до лінії фронту, де ворог мав змогу активно обстрілювати міста та села», - підкреслили в ДТЕК. 

Всі роботи проводитись тільки після огляду саперів, а енергетики працювали в спеціальних касках та бронежилетах.

Компанія направила усі ресурси на відновлення мереж та обладнання, постраждалих від бойових дій, та продовжить повертати світло жителям Донеччини, попри усі складнощі прифронтового регіону, підсумували в ДТЕК.

Як повідомлялося, у вересні-жовтні 2022 року в Донецькій області були звільнені від російських загарбників Лиманська та Святогірська громади.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та промислові будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-