Наразі згенеровані 1,6 тисячі житлових сертифікатів – Шмигаль

Наразі згенеровані 1,6 тисячі житлових сертифікатів – Шмигаль

Укрінформ
У рамках програми єВідновлення вже згенеровано 1600 житлових сертифікатів для купівлі нерухомості тим українцям, чиє житло зруйноване загарбниками.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Разом з усіма нашими міжнародними партнерами продовжуємо працювати над реалізацією проєктів швидкої відбудови України», - зазначив він.

Очільник уряду поінформував, що у межах програми єВідновлення розпочинається надання житлових сертифікатів для купівлі нерухомості тим українцям, чиє житло було зруйноване загарбниками.

Читайте також: Будівельний ринок потребуватиме до 1,5 мільйона працівників після війни - експерти

«Наразі вже згенеровано 1,6 тисячі таких сертифікатів. І тепер власники цих сертифікатів можуть через Дію забронювати кошти для купівлі житла», - підкреслив Шмигаль.

Він акцентував, що вже найближчим часом люди, які втратили свою оселю, матимуть домівку для себе та своєї родини.

«У межах проєкту швидкого відновлення ми допомагали й будемо допомагати українським громадам. Одночасно продовжуємо посилювати місцеві бюджети», - додав Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що на минулому засіданні уряд виділив п’ятьом областям понад 75 мільйонів гривень на виплату зарплати вчителям, а також понад 6 мільйонів гривень Дніпропетровщині та Луганщині на шкільні укриття.

«Сьогодні розподіляємо 3,3 мільярда гривень додаткової дотації на утримання шкіл та лікарень у 2024 році. Її отримає низка громад у 24-х регіонах. Очікуємо від влади на місцях ефективного використання цих коштів», - резюмував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській області 113 власників знищеного російськими обстрілами майна отримали сертифікати на компенсацію на загальну суму понад 139 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-