Відбудова Київщини: у Бучі презентували дашборд для моніторингу видатків

Відбудова Київщини: у Бучі презентували дашборд для моніторингу видатків

Укрінформ
У Бучі відбулась презентація дашборду для моніторингу видатків на відбудову Київської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Центр дослідження фіскальної політики спільно з Київською обласною військовою адміністрацією презентував інтерактивну мапу, яка дозволить відстежувати видатки на відновлення Київської області після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

«Якщо, навіть, у нас є проблеми, то ми відкриті повністю. Якщо у людини будуть зауваження, то вона може подати заяву у правоохоронні органи, і ми всі разом з підрядними організаціями, технаглядом, будемо доповідати правоохоронним органам як і що було. На мою думку, якщо ми будемо прозорими і показувати все, як воно є, то люди почнуть більше нам довіряти», - сказав голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Читайте також: Житомирщина з початку повномасштабної війни залучила майже мільярд гривень міжнародної допомоги

Дашборд відображає видатки державного бюджету на відновлення об’єктів, зруйнованих чи пошкоджених внаслідок атак Росії від 24 лютого 2022 року до 31 серпня 2023 року.

Основний інструмент - інтерактивна мапа. Вона дозволяє отримати інформацію про фінансування відбудови пошкоджених об’єктів на рівні району, громади чи населеного пункту.

Для кожного об’єкта відбудови, окрім мітки на карті, доступна інформація про: адресу, розпорядника коштів (хто оплачує роботи), отримувача коштів (хто проводить роботи), бюджетну програму, за якою здійснюється фінансування, сума коштів (фактично виплачена сума, адже договір для фінансування об’єкту може бути на більшу суму, яка досі не виплачена), тип об’єкта.

Окрім вибору територій, дашборд дозволяє фільтрувати дані за роками та типами об’єктів (житло, медицина, освіта тощо).

В інструменті можна також побачити загальну кількість об’єктів та загальні суми, які компанії отримують найбільше коштів за відбудову та хто найбільше замовляє відбудову.

Це допоможе журналістам, активістам, державним службовцям та усім зацікавленим професіоналам знаходити інформацію про відбудову та як використовуються кошти. Мапа зараз показує інформацію лише про Київську область, проте на майбутнє планується розширити її на всю Україну.

Читайте також: У Мін’юсті сказали, коли планують почати прийом заяв до Реєстру збитків

Дані для дашборду взяті з платежів та доступні на єдиному порталі використання публічних коштів.

Дашборд створений в рамках проєкту «Екстрена підтримка громадянського суспільства та ЗМІ у відповідь на війну в Україні» за сприяння Європейського Союзу та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області відновили понад 15 тисяч об'єктів, пошкоджених російськими загарбниками.

Фото ілюстративне, Руслан Кравченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-