У Фінляндії представили план долучення до післявоєнної відбудови України

У Фінляндії представили план долучення до післявоєнної відбудови України

Укрінформ
Фінляндія розробила національний план щодо відновлення України та опублікувала його першу частину, метою якої є покращення умов діяльності фінських компаній у цьому процесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ Фінляндії.

"На основі Урядової програми міністерство закордонних справ підготувало Національний план участі у відбудові України у тісній співпраці з іншими центральними органами влади та бізнесом", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, національний план Фінляндії щодо відновлення України покращить передумови для діяльності фінських компаній в Україні.

План реконструкції на основі Урядової програми опубліковано 21 грудня 2023 року.

Документ розроблений фінським урядом, стосується можливостей фінських компаній долучатись до цього процесу, їхніх операційних передумов та типах інвестицій та підтримки, які вони можуть отримати за участь у відбудові України.

Перша частина плану містить низку фінансових рішень, що сприятимуть дослідженню ринку, торгівлі та інвестиціям в Україні. Йдеться, зокрема, про фінансування експорту в Україну шляхом компенсації кредитних збитків національним експортно-кредитним агентством Finnvera.

Читайте також: Україна отримала на відбудову €150 мільйонів від Євросоюзу

Також, на 25 мільйонів євро збільшать капітал національного фонду співробітництва з розвитку Finnfund, що дозволить інвестувати у приватний сектор України.

Окрім того, план також передбачає створення нового змішаного кредитного інструменту – Інвестиційного механізму в Україні, який забезпечить реалізацію проєктів на суму 50 мільйонів євро у 2025-2026 роках.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Фінляндії схвалив передачу Україні вже 21-го пакета військової допомоги на тлі повномасштабного вторгнення РФ у країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-