Програма «ВідновиДІМ»: граничний розмір гранту збільшили

Програма «ВідновиДІМ»: граничний розмір гранту збільшили

Укрінформ
Із 23 грудня об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що беруть участь у програмі "ВідновиДІМ", зможуть отримати грант до 7,9 млн грн на відбудову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДУ Фонд енергоефективності.

Зазначається, що наглядова рада держустанови затвердила відповідні зміни до програми "ВідновиДІМ" у четвер, 21 грудня.

"Збільшений граничний розмір гранту, який ОСББ може отримати на один об’єкт відновлення, — з 7,2 млн грн до 7,9 млн грн. Як і раніше, загальна сума гранту за проєктом складається з сум першого та другого траншів (70% і 30% відповідно)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Фонд енергоефективності дозволив повторно подавати документи на отримання гранту, якщо будинок був повторно пошкоджений або якщо після розширення переліку прийнятних заходів ОСББ хоче впровадити такі заходи, які не були впроваджені у межах раніше реалізованого проєкту.

Держустанова розширила перелік заходів за програмою "ВідновиДІМ", додавши ремонт місць загального користування та облаштування пандусів і підйомників.

Читайте також: Україна отримала на відбудову150 мільйонів від Євросоюзу

Крім того, Фонд енергоефективності тепер має отримати підтвердження від ОСББ, що співвласники не отримували компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомості з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» на ті самі будівельні роботи, акти за якими додаються до заявки на грант.

Як повідомлялося, у вересні ДУ "Фонд енергоефективності" поширила дію програми "ВідновиДІМ" на територію всієї України, окрім тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій.

Із листопада 2022 року Фонд енергоефективності реалізує програму "ВідновиДІМ", яка передбачає надання компенсації на ремонт багатоквартирних будинків, які зазнали руйнувань через бойові дії, але не потребують капітального відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-