Пілотний проєкт «Пліч-о-пліч» наступного року буде поширено і на інші регіони - Олексій Кулеба

Пілотний проєкт «Пліч-о-пліч» наступного року буде поширено і на інші регіони - Олексій Кулеба

Укрінформ
Пілотний проєкт "Пліч-о-пліч", який було запроваджено на Херсонщині, наступного року буде поширено і на інші регіони.

Про це заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба розповів під час брифінгу на полях Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будемо продовжувати наступного року програму "Пліч-о-пліч". Вона буде поширена на інші області і спрямована на допомогу людям", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що досі пілотна програма "Пліч-о-пліч" діяла у Херсонській області і передбачала надання допомоги західними і центральними областями тим регіонам, які зараз найбільше страждають від російської агресії.

Кулеба також розповів, що в ході засідання Конгресу було обговорено чимало різноманітних питань, які турбують регіони. Йшлося, зокрема, про бюджетні видатки на наступний рік, надання різноманітних послуг ветеранам: медичних, психологічних, соціальних тощо.

"Крім цього, в ході засідання було кілька цікавих дискусій на окремі теми. Ми поки що не можемо сказати, які рішення будуть прийняті, але однозначно ці питання потребують вирішення. Мова йде про доступ до медицини у віддалених місцях, про роботу нашого сільського господарства в окремих регіонах, деякі питання належать до компетенції міністра оборони, міністра внутрішніх справ та СБУ", - розповів заступник керівника ОП.

Читайте також: ЄБРР виділить Україні €150 мільйонів для підтримки енергетичної безпеки - Шмигаль

Він висловив переконання, що Конгрес місцевих і регіональних влад є надзвичайно важливим для вирішення низки питань, які стосуються життя як регіонів, так і країни в цілому, а тому його засідання будуть проводитись і надалі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Львові, де взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яким є безпосередньо представниками громад.

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

Раніше виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба заявив, що наступного року роботу Конгресу планується зробити ще більш інтенсивною та ефективною, заохотити керівників усіх територіальних громад активніше брати участь у його заходах.

Пілотний проєкт “Пліч-о-пліч” обʼєднує людей, громади, органи місцевого самоврядування по всій Україні для відновлення населених пунктів, які зруйнували російські окупанти. Пілотна програм зараз працює в Херсонській області.

У межах програми «Пліч-о-пліч» інші регіони країни відновлять на Херсонщині щонайменше 102 села та селища. Ця цифра не остаточна, надалі до проєкту включать і громади, що зараз перебувають на лінії вогню, а також тимчасово окуповане лівобережжя.

Раніше планувалося, що в межах проєкту «Пліч-о-пліч» 15 регіонів України відбудують 26 населених пунктів Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-