У Слов’янську власники пошкодженого та зруйнованого житла отримали 85,5 мільйона

У Слов’янську власники пошкодженого та зруйнованого житла отримали 85,5 мільйона

Відео
Укрінформ
У Слов’янську за програмою «єВідновлення» власникам пошкодженого та зруйнованого житла нараховано компенсацію на загальну суму 85,5 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Слов'янська міська військова адміністрація, посилаючись на начальника МВА Вадима Ляха.

«726-ти власникам пошкодженого житла вже нараховано компенсацію. Її загальна сума перевищує 52 млн грн. Також компенсаційні сертифікати нараховані 26-ти власникам зруйнованого житла на загальну суму 33,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

За словами Ляха, у Слов’янську на сьогодні надійшло 1105 заяв від власників пошкодженого житла і 59 заяв від власників житла зруйнованого. Опрацьовано комісією 1050 і 53 заяви відповідно.

Керівник МВА зазначив, що, на жаль, поки що не можуть скористатися державною програмою «єВідновлення» мешканці зруйнованих багатоповерхівок. «Для цього треба відновити в них місця загального користування. Таких будинків у Словʼянську шість. У трьох з них йдуть ремонтні роботи. На це з міського бюджету виділили 25 млн грн», - констатував Лях.

Читайте також: Пошкоджене житло на окупованих територіях обстежать із супутника - голова Луганської ОВА

Як повідомляв Укрінформ, з 1 листопада люди, які внаслідок російської агресії втратили житло, почали отримувати житлові сертифікати в межах програми «єВідновлення».

9 грудня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо вдосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із забороною відчуження об’єктів нерухомого майна, придбаних із використанням житлового сертифіката.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-