Пошкоджене житло на окупованих територіях обстежать із супутника  - голова Луганської ОВА

Пошкоджене житло на окупованих територіях обстежать із супутника - голова Луганської ОВА

Укрінформ
Пошкоджене під час бойових дій житло на тимчасово окупованих територіях будуть обстежувати за допомогою супутникового зондування.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Дійсно, територія окупована, але за допомогою супутникового зондування можна для людей, які втратили своє житло, визначити ступінь його руйнування, на підставі чого призначити компенсацію за рахунок держави – те, що вже проводиться в деяких областях. Зараз пілотний проєкт згідно з постановою Кабміну вже стартував на території міста Мелітополя», - зазначив Лисогор.

Він додав, що зміни до попередньої постанови щодо відшкодування громадянам втрат через зруйновані їхні будинки або квартири Луганська ОВА ініціювала разом із Донецькою обласною адміністрацією і військовою адміністрацією міста Мелітополя.

«Зміни, за нашими пропозиціями, внесли; зараз стартує зондування землі для виявлення і прив’язки будинків на місцевості. Щойно буде вироблено відповідний алгоритм і надійдуть запити (а в нас опрацьовано 42 тис. таких запитів), і надійдуть методички, як нараховувати виплати, – ми одразу почнемо їх здійснювати», – наголосив очільник Луганської області.

Читайте також: Українцям виплатили понад ₴1,8 мільярда за пошкоджене Росією майно - Шмигаль

Раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава виплатила українцям понад 1,8 млрд грн за пошкоджене російськими загарбниками майно.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма «єВідновлення». Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заявку на отримання державної допомоги для його поточного ремонту. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми «єВідновлення» – власники знищеного житла можуть подати у застосунку «Дія» заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-