На Миколаївщині у двох громадах будують протирадіаційні укриття вартістю 72 мільйони

На Миколаївщині у двох громадах будують протирадіаційні укриття вартістю 72 мільйони

Укрінформ
В Арбузинській та Первомайській громадах Миколаївської області будують два нових протирадіаційних укриття вартістю 72 мільйони гривень на умовах співфінансування з державою.

Про це під час брифінгу в ОВА повідомив голова Первомайської РВА Сергій Саковський, передає кореспондент Укрінформу.

«У двох громадах Первомайського району - Арбузинській селищній та Первомайській міській - зараз будуються протирадіаційні укриття. Перше розраховане на 800 місць. Загальна вартість проєкту становить 38 мільйонів, з яких 70 відсотків на себе взяла держава, всі інші витрати - громада. По Первомайській громаді будується укриття на 650 місць. Загальна кошторисна вартість становить 34 мільйони. Тут розподіл буде 50 на 50. Уже виділені і державні кошти, і субвенція міста”, — сказав Саковський.

Читайте також: В Українці на Київщині відкрили укриття подвійного призначення на 600 осіб

За його словами, будівництво обох укриттів планують завершити до червня 2024 року.

Загалом же у Первомайському районі повністю готові до використання 8 відсотків укриттів, ще 72 — обмежено готові. “В цьому році відремонтовано 136 захисних споруд, 110 з них — в закладах освіти, на що з місцевих бюджетів було витрачено 27 мільйонів гривень”, — зазначив очільник РВА.

Читайте також: На Миколаївщині відновлюють пошкоджений росіянами обласний онкоцентр

Первомайський район об’єднує нині вісім громад, до яких входить 141 населений пункт. Там проживало до початку повномасштабного вторгнення понад 150 тисяч людей.

Як повідомлялося, у Баштанському районі Миколаївщини внаслідок обстрілів та бойових дій повністю зруйновано шість освітніх та два медичних заклади, триває відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-